sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hääleikit

Olen kuvauskeikoillani nähnyt monenlaisia erilaisia hääleikkejä ja ohjelmanumeroita. Koska monet ovat varmasti jo suunnittelemassa ohjelmaa kesän häihin, päätin kertoa hauskimmista ohjelmanumeroista, joihin olen törmännyt viimeisen vuoden aikana.

Yleensä monet tykkäävät tehdä perinteisiä ohjelmanumeroita mm. morsiamen kaappausta, mutta tuskin  enää koskaan kaapataan morsianta, vaan yleensä kyseessä on anoppi, appiukko tai sulhanen. Toiset taas  haluavat välttää kaikkea perinteistä  hääohjelmaa.  

Ohjelmanumeroilla ei oikeastaan ole väliä, ovatko ne perinteisiä leikkejä vai uusia hienoja oivalluksia, vaan tärkeintä on ohjelmanvetäjä, joka osaa pitää vieraat otteessaan ja varmistaa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Photobooth- Kyltti
Photobooth. Tämä ei ole varsinainen ohjelmanumero, vaan eräänlainen vieraskirja. Photoboothia varten  on järjestetty erillinen tila, jossa on hieman rekvisiittaa, jota saa käyttää valokuvissa poseeratessa. Kuvat otetaan Polaroid- kameralla, jolloin ottamansa kuvat saa heti kaikkien näkyviin. Tämä oli todella suosittu ja vieraat oikein jonottivat, että pääsisivät lähettämään terveisensä hääparille ja käyttämään Polaroid-kameraa. 
Polaroid kameroita saa nykyään myös uutena ja halvimmat mallit maksavat parinsadan euron tietämillä. Jos sille ei keksi myöhempää käyttöä, sitä voi tarjota allekirjoittaneelle kohtuulliseen hintaan ;)



Ohjeiden mukaan palaset kerrallaan
Muotokuva. Tätä ohjelmanumeroa saa nauraa jalat ristissä, sillä sen hauskuus perustuu siihen kuinka huonoja ihmiset ovat piirtämään. Tämä toimii parhaiten, kun leikkiin valitsee muutaman pariskunnan sekä tietysti morsiusparin.
Lopputulos on silmiä hivelevä
Homma toimii siis seuraavasti. Istutetaan toisen sukupuolen edustajat penkeille riviin yleisön eteen.  Heille ojennetaan käteen pahvi, johon on liimattu tyhjä piirustuspaperi.  Toiset puoliskot siirtyvät suoraan heidän taakseen ja heille annetaan tussit piirtämistä varten. Ne, jotka istuvat penkillä kohottavat piirustusalustan kasvojensa korkeudelle ja takana olijat alkavat piirtää heidän muotokuvaansa sokkona, eivätkä he saa kurkkia, tietenkään. Parhaiten homma onnistuu, kun ohjelman vetäjä kertoo mitä pitää piirtää ensin. Kasvot, silmät, suu, karvoitus jne. Armottoman hauskaa, kun piirtävät yrittävät hahmotella puolisoidensa karikatyyrejä paperille. Lopputulokset eivät ole kansallistaidetta, mutta hauskaa onkin prosessi, ei lopputulos.



Tuulettava paita. Tätä ohjelmanumeroa voi olla hieman hankala selittää, mutta sen viehättävyys perustuu vieraiden järkyttämiseen. Tämä ohjelmanumero toteutettiin todella hyvän ystäväni häissä, joten minusta se tuntui jotenkin erityisen hauskalta/järkyttävältä. Kaikki perustuu paitaan, joka sulhasella yleensä on vielä alkuillasta päällään. 
Kerron kuinka tämä tässä tapauksessa toteutettiin. Ohjelman vetäjä(kaaso) pyysi sulhasta astelemaan vieraiden eteen ja alkoi kyselemään, kuinka sulhanen oli viihtynyt häissään jne. Jutustelu kääntyi muotiin ja siihen, oliko sulhasella kuuma näin kesällä. Kaasolla olikin ehdotus, kuinka hän voisi auttaa sulhasta viilentämään kuumaa kesäpäivää ja pyysi häntä riisumaan takin pois. Tämän jälkeen hän leikkasi saksilla sulhasen paiden hihat sillä lailla, että hihan suut jätettiin, mutta muuten paitapuserosta tuli hihaton paita. Tässä vaiheessa morsian pureskeli kynsiään ja katseesta päätellen oli todella lähellä sekaantua tilanteeseen, lähinnä kaasonsa kurkkuun siis. Samalla sulhasen äiti päästi suustaan tukahdetun kiljahduksen: ” Se on satasen paita.”  Kaaso ei malttanut lopettaa, vaan leikkasi vielä siivun paidan selästä, jotta kesäinen tuulenvire pääsisi paremmin paidan sisään. Tässä vaiheessa kaikki vieraat olivat aivan hiljaa järkytyksestä ja miettivät kaason mielenterveyttä.  
Kaaso kyseli, miltä paita nyt tuntui ja sulhanen vakuutti olevansa oikein tyytyväinen ja kiitollinen, koska kuumuus oli hellittänyt.  Kaaso vakuutteli, että kyseessä on tämän kesän viimeisin muotivillitys ja pyysi paria sulhasen ystävää näyttämään, että myös heillä oli samanlainen paita puvun takin allaan. Kun he riisuivat takkinsa ja alta paljastui samanlaiset leikellyt paidat, kaikki vieraat räjähtivät nauruun ja aplodeerasivat huikeasti. 

Todellisuudessa sulhanen tiesi ohjelmanumerosta, mutta morsian ei. Hän oli käynyt vaivihkaa vaihtamassa kalliin paitansa halpaan paitaan, joka sitten leikeltiin vieraiden edessä.

Säärentunnistus. Tämä ei ohjelmanumerona ole mitenkään erikoinen, mutta tässä tapauksessa hauskan siitä teki lopputulos. Numero etenee siis seuraavanlaisesti: Morsian ja morsiamen ystäviä istutetaan penkille riviin ja heitä pyydetään nostamaan hameen helmaansa sen verran, että sulhanen pääsee tunnustelemaan heidän sääriään, joista hänen pitäisi tunnistaa tuore vaimonsa. Hän saa siis siteen silmilleen, jotta homma ei olisi liian helppoa. Ehdokkaat tietysti sekoitetaan ja järjestystä vaihdetaan. Tässä vaiheessa naispuolisten joukkoon livahti eräs sulhasen hyvistä miespuolisista ystävistä, joka oli ajanut säärensä tätä varten ja asettui naisten sekaan paljaine säärinensä.  

Sulhanen tunnusteli antaumuksella sääriä, jopa useaan otteeseen ja nousi ylös ilmoittaakseen päätöksensä. Häntä pyydettiin osoittamaan, kenelle kuului hänen vaimonsa sääri ja hän osoitti sormella miespuolista ystäväänsä, joka oli ajellut säärensä.  Vieraat repesivät nauruun ja sulhanen veti huivin silmiltään, eikä ollut uskoa todeksi, että oli valinnut ystävänsä. Todella hauskaa ja morsiankaan ei näyttänyt pahasti loukkaantuvan! Tätähän voisi soveltaa, että rivin päähän (valitun viereen) asetettaisiin joku sulhasen ystävistä, vaikkei hän olisikaan tunnistusrivissä. Annettaisiin sulhasen luulla, että hän valitsi ystävänsä.

Tässä oli vain muutama esimerkki, mutta nämä tapaukset ovat jääneet parhaiten mieleeni. Välttäkää kuitenkin tätä: Juonnettu tietovisa, tylsempää ei olekaan.

Lisää kuvia juhlista löytyy www.haavalokuvaus.net:n galleriasta


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti